Ingyenes helyszíni felmérés és tanácsadás.

Klíma forgalmazás, minőségi felsze- relés, karbantartás Budapest egész területén és a környező településeken!

A nálunk vásárolt klímák alaptelepítési árából 10% kedvezményt adunk a IV., XIII., XIV., XV., XVI. kerületekben.
Új klíma vásárlás, telepítés?

Elromlott készülékének javítása?

Rendszeres klíma karbantartás?


< Ajánlatkérés >
Kérjen díjtalan mérnöki tanácsadást, helyszíni felmérést!

Mindig Plusz KFT.

Báder Balázs

Fg.-I. vizsgás képesített klímaszerelő, villamosmérnök

Telefon:
06 20 450-8402
http://dronrecords.hu/

KLIMA 1X1 - Hasznos tippek

A klímavásárlás szempontjai – amit érdemes átgondolni:

Ha azon gondolkozik, hogy klímát szeretne otthonába, vagy munkahelyére felszereltetni, ezzel a felsorolással szeretnék segíteni, hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnia mielőtt készüléket és felszerelő céget választ. Ha ezeket figyelembe veszi, valószínűleg helyesen fog választani.

1. Megfelelő teljesítményű készülék a megfelelő helyen

Az alulméretezett, kis teljesítményű készülék nagy melegben nem tud eleget hűteni, soha nem áll le, emiatt többet fogyaszthat, hamarabb meghibásodik.

A túlméretezett teljesítményű készülék indokolatlanul drága, nagyobb helyigényű, nagyobb teljesítményigényű (az elektromos hálózatból), hangosabb lehet, túl nagy légáramokat okozhat a helyiségben (erősen fúj), drágább lehet a felszerelése.

Segítség: klíma kalkulátor, de inkább kérdezzen minket!

A klímakészülékek általában két részből állnak, egy kültéri és egy beltéri egységből. A beltéri egység elhelyezésekor figyelni kell arra, hogy a készülék ne fújjon senkire közvetlenül hideget, a teljes hűtendő helyiséget átjárja a légáram, esztétikailag ne legyen zavaró, technikailag kivitelezhető legyen (a kültéri egységgel való összekötés, a beltéri egységben a párából lecsapódó cseppvíz elvezetés, elektromos bekötés). A kültéri egység esztétikailag és zaj szempontjából ne legyen zavaró helyen, ne legyen útban, ne legyen messze a beltéri egységtől, javítható (hozzáférhető) legyen.

Segítség: kérdezzen minket és helyszíni felmérés!

2. Minőségi készülék – magasabb ár

A drágább készülékekhez hosszabb garanciát vállalnak, amit úgy tehet meg a gyártó, hogy jobb minőségű alkatrészekkel, kidolgozottabb konstrukciókat állít össze. Ezeknek a készülékeknek jobbak lehetnek a paraméterei: elektromos fogyasztás, zajszint, hűtőteljesítmény, több kiegészítő funkció, szebb kivitel. A márkás készülékek szerviz- és alkatrészhálózata is sokkal megbízhatóbb. Egy javíthatatlan készüléket lecserélni igen költséges dolog! Figyelembe kell venni, hogy a klíma készülékek javításakor (garanciális vagy sem) ki fizeti az esetleges le- és felszerelést, szállítást, alkatrészcserét, beüzemelést. Ezek a munkadíjak magasabbak lehetnek a javított alkatrész áránál. Természetesen a javítási idő alatt nem élvezhetjük a készülékünk nyújtotta szolgáltatásokat. A garanciális idő lejárata után sem mindegy, hogy milyen sűrűn fordulnak elő ilyen hibák. Ezeket a szempontokat kell szembeállítani a magasabb árral.

Segítség: klíma katalógusok, kérdezzen minket!

3. Egyszerű és extra szolgáltatású készülékek

A klíma készülékek üzemelés szempontjából két félék lehetnek. Szabályozható vagy fix kompresszor teljesítményűek. Az on/off típusú klímák úgy tartanak egy beállított hőmérsékletet a hűtött helyiségben, hogy a készülék maximális teljesítményét (és ezzel együtt a fogyasztását és a zaját) kapcsolják ki-be. Ez az olcsóbb és egyszerűbb megoldás. Az inverteres készülékek elektronikusan tudják szabályozni a kompresszor fordulatát és ezzel együtt a teljesítményét. Ezek a klímák gazdaságosabban és halkabban tudnak üzemelni, de 20-40% -al drágábbak.

A legtöbb klíma készülék képes fűtő üzemmódban is dolgozni. Ez azt jelenti, hogy a beltéri egység kb. 3-szor több meleget fúj be a klimatizált helyiségbe, mint ha a készülék által elhasznált áramot egy egyszerű hősugárzó (vill.radiátor) fogyasztaná el. Ez optimális esetben megközelíti a gázfűtés hatékonyságát. Ez az üzemmód azonban on/off készülékeknél kb. +3-5 ºC, inverteres készülékeknél -25-15 ºC külső hőmérsékletig használható. (Tehát nagyon hideg télben már nem, vagy csak rossz hatásfokkal.) Lehetséges üzemmód még a szárítás, amikor számottevő hűtés nélkül csak a levegő páratartalmát csökkenti a készülék. A készülékek hűtő hőmérséklet tartománya, fújási erősség és irány beállítási valamint programozási lehetőségei típusonként változnak.

Drágább készülékek speciális külső kialakításuk mellett különböző minőségű levegőszűrőt is tartalmazhatnak. Ezek igény szerint választhatók.

Segítség: klíma katalógusok, kérdezzen minket!

4. Megfelelő felszerelő és karbantartó cég


Olyan céggel érdemes felszereltetnie klímáját aki megfelelő képesítéssel rendelkezik ehhez (hűtőközegek kezelésére jogosító arcképes igazolással és más képesítő bizonyítvánnyal). Ez azért fontos mert az esetleges szakszerűtlen munkavégzésnek rövid és hosszú távú káros következményei lehetnek a készülékre, és a nem képesített szerelő által felszerelt klímára a garancia sem lesz majd érvényesíthető. Ezen kívül pontos, kulturált, tiszta munkát végezzen a szerelő.

Versenyképes áron dolgozzon a cég - pont, mint mi! Hívjon minket!

Várjuk jelentkezését!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06 20 450 8402-es telefonszámon, a mindigklima@gmail.com e-mail címen vagy kérjen Árajánlatot ITT. Átbeszéljük klímájával szemben támasztott igényeit és kéréseit – mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül!

Mindig Plusz Kft. © 2012, Minden jog fenntartva.
Telefon: 06 20 450-8402
Email: mindigklima@gmail.com | Cím: 1154 Budapest, Pöltenberg u. 118.
Honlap és webáruházfejlesztés: www.radirsoft.hu