Ingyenes helyszíni felmérés és tanácsadás.

Klíma forgalmazás, minőségi felsze- relés, karbantartás Budapest egész területén és a környező településeken!

A nálunk vásárolt klímák alaptelepítési árából 10% kedvezményt adunk a IV., XIII., XIV., XV., XVI. kerületekben.
Új klíma vásárlás, telepítés?

Elromlott készülékének javítása?

Rendszeres klíma karbantartás?


< Ajánlatkérés >
Kérjen díjtalan mérnöki tanácsadást, helyszíni felmérést!

Mindig Plusz KFT.

Báder Balázs

Fg.-I. vizsgás képesített klímaszerelő, villamosmérnök

Telefon:
06 20 450-8402
http://dronrecords.hu/

Inverteres klímák

A klíma készülékek üzemelés szempontjából két félék lehetnek. Szabályozható vagy fix kompresszor teljesítményűek. Az on/off típusú klímák úgy tartanak egy beállított hőmérsékletet a hűtött helyiségben, hogy a készülék maximális teljesítményét (és ezzel együtt a fogyasztását és a zaját) kapcsolják ki-be. Ez az olcsóbb és egyszerűbb megoldás. Az inverteres készülékek elektronikusan tudják szabályozni a kompresszor fordulatát és ezzel együtt a teljesítményét. Ezek a klímák gazdaságosabban és halkabban tudnak üzemelni, de 20-40% -al drágábbak.

A legtöbb klíma készülék képes fűtő üzemmódban is dolgozni. Ez azt jelenti, hogy a beltéri egység kb. 3-szor több meleget fúj be a klimatizált helyiségbe, mint ha a készülék által elhasznált áramot egy egyszerű hősugárzó (vill.radiátor) fogyasztaná el. Ez optimális esetben megközelíti a gázfűtés hatékonyságát. Ez az üzemmód azonban on/off készülékeknél kb. +3-5 ºC, inverteres készülékeknél -25-15 ºC külső hőmérsékletig használható. (Tehát nagyon hideg télben már nem, vagy csak rossz hatásfokkal.) Lehetséges üzemmód még a szárítás, amikor számottevő hűtés nélkül csak a levegő páratartalmát csökkenti a készülék. A készülékek hűtő hőmérséklet tartománya, fújási erősség és irány beállítási valamint programozási lehetőségei típusonként változnak.

Drágább készülékek speciális külső kialakításuk mellett különböző minőségű levegőszűrőt is tartalmazhatnak. Ezek igény szerint választhatók.
Mindig Plusz Kft. © 2012, Minden jog fenntartva.
Telefon: 06 20 450-8402
Email: mindigklima@gmail.com | Cím: 1154 Budapest, Pöltenberg u. 118.
Honlap és webáruházfejlesztés: www.radirsoft.hu